Éljenek az előre csíkozott zöldségek! És a rizstészta, amit elég csak forró vízzel felönteni, hogy megfőjön.
Zöldséges rizstészta
Hozzávalók
- 20 dkg rizstészta
- 20 dkg sárgarépacsík
- 20 dkg szeletelt lila káposzta
- 1 csokor újhagyma, 5 cm-es darabokra, majd gyufaszálnyi csíkokra vágva
- 10 dkg kesudió
- 2 evőkanál rizsecet
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 friss piros chilipaprika, kimagozva és vékony szeletekre vágva
- 1½ evőkanál apróra vágott friss koriander
- 1½ evőkanál apróra vágott friss menta
Elkészítés
1
A rizstésztát forró vízbe áztatjuk a csomagoláson jelzett ideig, majd leszűrjük.
2
A tésztát egy keverőtálba tesszük, hozzáforgatjuk a sárgarépát, a káposztát, az újhagymát és a kesudiót.
3
Az öntethez összekeverjük a rizsecetet, a szójaszószt, a chilit és a fűszernövényeket.
4
A zöldséges-kesudiós tésztára öntjük és egy alapos átkeverés után tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.