Főételek

Húsvéti sonkás kocka

Húsvéti sonkás kocka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg nagykockatészta
  • 35 dkg maradék főtt-sült füstölt sonka, 1×1 cm-es kockákra vágva
  • ½ dl olaj
  • 4 tojás, szétválasztva
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 dl tejföl
  • 12 dkg füstölt sajt, megreszelve
  • A tepsi előkészítéséhez:

  • kevés vaj és zsemlemorzsa
  • A tészta főzővizébe:

  • 1 evőkanál olaj
  • A tálaláshoz:

  • tejföl

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 20×30 cm-es, 6 cm magas tepsit.

2

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és a főzővízbe 1 evőkanál olajat teszünk. Közben a sonkát 2 adagra osztva megpirítjuk egy nagy serpenyőben a felforrósított olajon.

3

A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgájákat egy másik nagy tálban enyhén megsózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú fokozatú robotgéppel hozzákeverjük a fokhagymát és a tejfölt.

4

A megfőtt tésztát leszűrjük, és a megpirított sonkával együtt fakanállal hozzávegyítjük a tejfölös tojássárgájához. Kihűtjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.

5

A sonkás tésztát belesimítjuk a tepsibe, meghintjük a sajttal, és 20 perc alatt megsütjük. tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

4 nagy adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet