Polentamuffin sonkával
Hozzávalók
- 12 dkg polenta
- 3 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ¾ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt szárított chili
- 7½ dkg parmezán, megreszelve
- 1 tojás
- 1½ dl tejföl
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
- 15 dkg maradék főtt-sült füstölt sonka, nagyon apróra vágva
A tepsi előkészítéséhez:
- 3 dkg vaj
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kifejezetten vastagon kivajazzuk egy 6 adagos muffintepsi horpadásait.
2
A sonkán kívül az összes hozzávalót lassú fokozatú robotgéppel simára keverjük egy tálban. Végül belevegyítjük az apróra vágott sonkát.
3
A tésztát elosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűvel, és tisztán jön ki, készen van. Tepsistül rácsra tesszük, és csak akkor szedjük ki a muffinokat, ha langyosra hűltek.
Megjegyzés
6 db lesz belőle.