Sonkás-mangós melegszendvics
Hozzávalók
- 4 szelet parasztkenyér vagy más rusztikus fehér kenyér, félbevágva
- 12½ dkg tejszínes natúr krémsajt
- 1 evőkanál currypor
- 30 dkg maradék főtt-sült füstölt sonka, 8 szeletre vágva
- ½ db friss mangó, meghámozva és ½ cm vékony szeletekre vágva
- 2 teáskanál barna cukor
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy akkora tepsibe, amelyen elférnek egymás mellett a kenyérszeletek.
2
A kenyérszeleteket egymás mellé fektetjük a tepsin, és 4 perc alatt halványra pirítjuk az egyik oldalukon. Kihűtjük, és megfordítjuk őket.
3
A tejszínes sajtkrémet összekeverjük a curryporral, és elkenjük a kenyérszeleteken. Mindegyikre ráfektetünk 1-1 szelet sonkát, betakarjuk a mangóval, és a gyümölcsöt meghintjük kevés barna cukorral.
4
A szendvicseket 10 perc alatt készre sütjük a sütőben.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.