Főételek

Sonkás-mangós melegszendvics

Sonkás-mangós melegszendvics

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 szelet parasztkenyér vagy más rusztikus fehér kenyér, félbevágva
  • 12½ dkg tejszínes natúr krémsajt
  • 1 evőkanál currypor
  • 30 dkg maradék főtt-sült füstölt sonka, 8 szeletre vágva
  • ½ db friss mangó, meghámozva és ½ cm vékony szeletekre vágva
  • 2 teáskanál barna cukor

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy akkora tepsibe, amelyen elférnek egymás mellett a kenyérszeletek.

2

A kenyérszeleteket egymás mellé fektetjük a tepsin, és 4 perc alatt halványra pirítjuk az egyik oldalukon. Kihűtjük, és megfordítjuk őket.

3

A tejszínes sajtkrémet összekeverjük a curryporral, és elkenjük a kenyérszeleteken. Mindegyikre ráfektetünk 1-1 szelet sonkát, betakarjuk a mangóval, és a gyümölcsöt meghintjük kevés barna cukorral.

4

A szendvicseket 10 perc alatt készre sütjük a sütőben.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet