Gyors, egyszerű, gyümölcsös salátavacsora
Saláta fügével és gorgonzolával
Hozzávalók
- 5 dkg dió
- 2 nagy paradicsom, kimagozva és vékonyan felkarikázva
- 20 dkg friss füge, elnegyedelve
- 5 dkg gorgonzola, elmorzsolva
- 1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
Az öntethez:
- 1 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
A diót egy száraz, közepes méretű serpenyőben kevergetve illatosra pirítjuk. Kihűtjük, majd durvára vágjuk.
2
Az öntethez kézi habverővel elkeverjük a hozzávalókat, és sózzuk, borsozzuk.
3
A paradicsomszeleteket tányérra tesszük, ráhelyezzük az elnegyedelt fügét, és megszórjuk a sajttal, a kakukkfűvel, a dióval. Rálocsoljuk az öntetet. Pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.