Főételek

Saláta fügével és gorgonzolával

Gyors, egyszerű, gyümölcsös salátavacsora

Saláta fügével és gorgonzolával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 értékelés, átlag: 4,67 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 5 dkg dió
  • 2 nagy paradicsom, kimagozva és vékonyan felkarikázva
  • 20 dkg friss füge, elnegyedelve
  • 5 dkg gorgonzola, elmorzsolva
  • 1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
  • Az öntethez:

  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A diót egy száraz, közepes méretű serpenyőben kevergetve illatosra pirítjuk. Kihűtjük, majd durvára vágjuk.

2

Az öntethez kézi habverővel elkeverjük a hozzávalókat, és sózzuk, borsozzuk.

3

A paradicsomszeleteket tányérra tesszük, ráhelyezzük az elnegyedelt fügét, és megszórjuk a sajttal, a kakukkfűvel, a dióval. Rálocsoljuk az öntetet. Pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet