Főételek

Rántott minimozzarella zöldcitromos tartárral és grillezett sárgarépával

Rántott sajt izgalmasan roppanós és sokkal egészségesebb kiadásban.

Rántott minimozzarella zöldcitromos tartárral és grillezett sárgarépával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A grillezett sárgarépához:

  • 8 közepes sárgarépa, 5×1 cm-es hasábokra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • A zöldcitromos tartárhoz:

  • 1 dl majonéz
  • 1½ dl tejföl
  • 1 zöldcitrom kevés reszelt héja és leve
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál cukor
  • A rántott minimozzarellához:

  • 2 csomag 20 dkg-os minimozzarella
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg panko morzsa
  • A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es sütőlemezt.

2

Rászórjuk a sárgarépahasábokat, összeforgatjuk az olívaolajjal, és 20 perc alatt megsütjük. Ezután grillfokozaton 5 perc alatt megkaramellizáljuk.

3

A tartárhoz az összes hozzávalót elkeverjük egy kis tálkában.

4

Egy 28 cm-es serpenyőben felmelegítjük az olajat a sütéshez.

5

A mozzarellagolyókat papírtörlőn szárazra itatjuk, majd egy műanyag dobozban összerázzuk a liszttel. Felverjük a tojást, a dobozba borítjuk, és ezzel is összerázzuk.

6

A panko morzsát beleöntjük egy másik dobozba, és összerázzuk a tojásos mozzarella 1/4 részével. Az összetapadt golyókat villával szétszedjük, és addig rázogatjuk, amíg mindegyik sajt bebundázódik. A golyókat ezután beleengedjük a forró olajba, és 45–50 másodperc alatt megsütjük minden oldalukon.

7

A kész golyókat papírtörlőre szedjük, és ugyanígy panírozzuk és sütjük az összes többi adag mozzarellát is.

8

A bundás mozzarellagolyókat a grillezett répával és a zöldcitromos tartárral tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet