Főételek

Narancsos sertésszűzérmék

Önmagában könnyű, polentával és salátával tartalmas vacsora.

Narancsos sertésszűzérmék

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 értékelés, átlag: 3,47 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 narancs, 2 leve frissen facsarva, 2 kifilézve
  • 2 evőkanál narancslekvár
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 80 dkg sertésszűz, átlósan 1,5 cm vastag szeletekre vágva
  • 2 kis ág friss rozmaring, levelei apróra vágva
  • só és frissen őrölt bors
  • A hús és a narancsfilék sütéséhez:
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

1

Egy kis edénybe öntjük a narancslevet, hozzáadjuk a lekvárt és a mustárt, majd gyakran megkeverve, közepes lángon kb. 15 perc alatt szirupsűrűségűre forraljuk. Levesszük a tűzről, és félretesszük.

2

Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk, a szűzérméket megsózzuk és megborsozzuk. A hússzeletek felét beletesszük a serpenyőbe, és oldalanként 2 perc alatt megsütjük. A húsokat kiszedjük, és egy tálon félretesszük, majd megismételjük mindezt a másik adaggal is.

3

A serpenyőben felhevítjük a maradék 1 evőkanál olajat, és hozzászórjuk a narancsfiléket. Nagy lángon, néha megrázva-keverve addig sütjük, amíg a cikkek kicsit lepirulnak. Ekkor kisebbre vesszük a lángot, visszatesszük a serpenyőbe a szűzérméket, és belekanalazzuk a félretett narancsos szószt is. Hozzászórjuk a rozmaringot, ha kell, sózzuk, és kb. 2 perc alatt az egészet összemelegítjük.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet