Önmagában könnyű, polentával és salátával tartalmas vacsora.
Narancsos sertésszűzérmék
Hozzávalók
- 4 narancs, 2 leve frissen facsarva, 2 kifilézve
- 2 evőkanál narancslekvár
- 1 evőkanál magos mustár
- 80 dkg sertésszűz, átlósan 1,5 cm vastag szeletekre vágva
- 2 kis ág friss rozmaring, levelei apróra vágva
- só és frissen őrölt bors
- A hús és a narancsfilék sütéséhez:
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
Egy kis edénybe öntjük a narancslevet, hozzáadjuk a lekvárt és a mustárt, majd gyakran megkeverve, közepes lángon kb. 15 perc alatt szirupsűrűségűre forraljuk. Levesszük a tűzről, és félretesszük.
Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk, a szűzérméket megsózzuk és megborsozzuk. A hússzeletek felét beletesszük a serpenyőbe, és oldalanként 2 perc alatt megsütjük. A húsokat kiszedjük, és egy tálon félretesszük, majd megismételjük mindezt a másik adaggal is.
A serpenyőben felhevítjük a maradék 1 evőkanál olajat, és hozzászórjuk a narancsfiléket. Nagy lángon, néha megrázva-keverve addig sütjük, amíg a cikkek kicsit lepirulnak. Ekkor kisebbre vesszük a lángot, visszatesszük a serpenyőbe a szűzérméket, és belekanalazzuk a félretett narancsos szószt is. Hozzászórjuk a rozmaringot, ha kell, sózzuk, és kb. 2 perc alatt az egészet összemelegítjük.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.