Főételek

Almás, juharszirupos csirke

Kanadai ihletésű recept. Telitalálat benne a fahéj, a juharszirup, az almabor és a friss alma kombinációja.

Almás, juharszirupos csirke

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 értékelés, átlag: 3,54 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • ½ dl olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • kb. 1¼ kg csirkehús (csontos, bőrös csirkecomb, -szárny és -mell vegyesen), kisebb darabokra vágva
  • só és frissen őrölt bors
  • Az almaboros keverékhez:

  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 5 dl almabor (cider)
  • Az almás krumplihoz:

  • 50 dkg krumpli, megtisztítva és 2×1 cm-es hasábokra vágva
  • 2 nagy fej vöröshagyma, megtisztítva és negyedekbe vágva
  • 3 savanykás alma, elnegyedelve
  • 2 fahéjrúd
  • A tálaláshoz:

  • 2 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 230 fokra.

2

Az olívaolajat összedolgozzuk a mustárral, bekenjük vele a csirkedarabokat, aztán a húsokat sózzuk, borsozzuk.

3

Az almaboros keverékhez egy kancsóban összevegyítjük a hozzávalókat.

4

A krumplit, a vöröshagymát és az almát egy 30×40 cm-es tepsibe szórjuk. sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük az almaboros keveréket. Hozzátesszük a fahéjat, és az egészet összeforgatjuk.

5

A csirkedarabokat a bőrös oldalukkal felfelé ráfektetjük az almás krumplira.

6

A tepsit alufóliával lefedjük, és az ételt 35 percig sütjük. Ekkor kiszedjük a sütőből, kiemeljük a csirkedarabokat a tepsiből egy pillanatra, és az almás krumplit átkeverjük. Visszahelyezzük a tepsibe a csirkedarabokat, és meglocsoljuk őket a tepsiben összegyűlt lével.

7

Az ételt 15 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve néhány percig pihentetjük a húst, majd a friss kakukkfűvel megszórjuk, és az almás krumplival együtt tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet