Lazacteriyaki
Hozzávalók
- 5 evőkanál szójaszósz
- 5 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál barna cukor
- 4 szelet bőrös lazacfilé (összesen kb. 60 dkg)
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál szezámmag
A körethez:
- 25 dkg rizstészta, megfőzve
- 1 friss chilipaprika, kimagozva és apróra vágva
- 1 csokor korianderzöld, apróra vágva
- 2 teáskanál szezámolaj
- 10 dkg bébirépa, megpárolva
- 5 dkg zsenge kelkáposzta, csíkokra vágva és megpárolva
Elkészítés
Egy kis serpenyőben összemelegítjük a szójaszószt, a rizsecetet és a barna cukrot. Ha a cukor felolvadt, levesszük a tűzről, és a kész pácot ráöntjük lazacra.
5 perc elteltével felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, beletesszük a lazacszeleteket bőrös oldalukkal lefelé, és oldalanként 4 perc alatt megsütjük. Hozzáöntjük a megmaradt páclevet, picit összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a szezámmaggal.
A körethez a főtt rizshez keverjük az apróra vágott chilipaprikát, az apróra vágott korianderzöldet és a szezámolajjal, végül a párolt sárgarépát és kelkáposztát is a hal mellé tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle. (1 adag: 351 kcal)