Főételek

Sült karfiolmorzsa kakukkfüves csirkemájraguval

Karfiolt használunk, mert teljesen semleges ízű. Jól pótolja a rizst – ami tilos a paleodiétában –, a benne lévő szénhidrát gyorsan felszívódik.

Sült karfiolmorzsa kakukkfüves csirkemájraguval

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol, megtisztítva és rózsáira szedve
  • 15 dkg füstölt szalonna, apró kockákra vágva
  • 1 nagy fej lila hagyma, vékonyan felkarikázva
  • 1 csokor újhagyma fehér szára, apróra vágva
  • 40 dkg csirkemáj, ujjnyi vastagon felszeletelve
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • só és frissen őrölt bors
  • A tálaláshoz:

  • 2 evőkanál aprított friss kakukkfű

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral kibélelünk 2 db 30×40 cm-es tepsit.

2

A karfiolrózsákat aprítógépben rizsszemnyire daráljuk, majd átszórjuk egy nagy tálba.

3

A szalonnát egy 26 cm-es serpenyőben, mérsékelt tűzön, gyakori kevergetés mellett zsírjára pirítjuk. a pörcöket kiszedjük, félretesszük.

4

A kapott zsiradék felével meglocsoljuk a karfiolmorzsát, és szétterítjük az előkészített tepsiken. alufóliával lefedve kb. 20 perc alatt megpároljuk a sütőben (ha szükséges, félidőben megcseréljük a tepsiket). Ezután alufólia nélkül 5 percig sütjük.

5

A serpenyőben maradt szalonnazsiradékon lefedve, néha megkeverve megfonnyasztjuk a lila és az újhagymát. Közben sózzuk, borsozzuk, és adunk hozzá kevés vizet, hogy ne kapjon le. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és elvegyítjük benne a fűszereket.

6

Amikor a karfiolnak már csak pár perce van hátra, a párolt hagymát újramelegítjük mérsékelt tűzön, majd kb. 3 perc alatt megsütjük rajta a májcsíkokat. Vigyázzunk, ne süssük túl. tálalás előtt megsózzuk, megborsozzuk a májat, aztán a karfiolmorzsát ízesítjük a kakukkfűvel, és köretként a szalonnapörcökkel megszórt máj mellé adjuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet