A grillcsirkénél és a natúr sült csirkemellnél nincs unalmasabb, és ezt mindenki tudja, aki valaha is fogyókúrázott. A csirkecomb viszont zamatos része a szárnyasnak, rengeteg módon variálható, és kifilézve ráadásul gyorsan el is készül. Tehát igazi pecsenye azok számára, akik odafigyelnek a vonalaikra.
Padlizsános rakott csirkcomb
Hozzávalók
- 4 db 12½ dkg-os bőr nélküli, filézett felsőcomb
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 teáskanál morzsolt oregánó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2½ dkg csökkentett zsírtartalmú vaj
- 1 db 35-os dkg padlizsán (tisztítva 28 dkg)
- só és frissen őrölt bors
A tetejére:
- 12½ dkg csökkentett zsírtartalmú krémsajt
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1-2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe.
A húst 5×1 cm-es csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és összekeverjük a fűszerekkel. Ezután 4 adagra osztva, adagonként 2-3 perc alatt kevergetve elősütjük egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőben a vaj és az olaj felforrósított keverékén. Szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük.
A padlizsánt a végei nélkül 1 cm vékonyan felkarikázzuk, egymás mellé tesszük a sütőpapíros tepsire, és mindkét oldalán megkenjük a csirkecsíkok sütéséből visszamaradt zsiradékkal. Mehet a sütőbe, ahol oldalanként 10-10 perc alatt elősütjük.
Közben az étel tetejére a hozzávalókat 1½ dl vízzel együtt kézi habverővel simára keverjük, majd sózzuk-borsozzuk.
A padlizsánszeletek felét átrakjuk egy 20×20 cm-es sütőtálba, rásimítjuk az előpirított csirkecsíkokat, és a húst betakarjuk a maradék padlizsánnal. Végül a padlizsánra rákanalazzuk a sajtkrémes keveréket, és az ételt kb. 20 perc alatt készre sütjük a sütőben.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle. (1 adag: 300 kcal)