Főételek

Körtés csirketagine

Most van itt az ideje a lassan rotyogó, finom szaftban úszó, kényeztető őszi ételeknek. Íme egy körtés, csirkés változat.

Körtés csirketagine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 8 csirkealsócomb
  • 2 kisebb fahéjrúd
  • 1 db 3 cm-es friss gyömbér, vékony szeletekre vágva
  • 1 kávéskanál őrölt kurkuma
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kisebb friss piros chilipaprika, kimagozva és vékony csíkokra vágva
  • 1 evőkanál ras el hanout fűszerkeverék
  • A körtéhez:

  • 2 keményebb körte, negyedekbe vágva és kicsumázva
  • 5 dkg cukor
  • 1 csillagánizs
  • 2 babérlevél
  • 3 zöld kardamom
  • csipet só
  • A tálaláshoz:

  • 1 csokor apróra vágott friss koriander

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.

2

Egy akkora, sütőben is használható lábosba, amelyben elférnek egymás mellett a húsok, beleöntjük az olajat. Egyenletes rétegben elterítjük rajta a hagymaszeleteket, arra ráhelyezzük a csirkecombokat. Alaposan megsózzuk, majd hozzáadjuk az összes fűszert, és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.

3

Nagy lángon épp csak felforraljuk, majd lefedve az előmelegített sütőbe tesszük 1 órára.

4

Közben elkészítjük a körtét: egy kisebb lábosba szórjuk a gyümölcsdarabokat, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és nagy lángon felforraljuk.

5

Mérsékelve a lángot 10–15 perc alatt megpároljuk a körtét, és hagyjuk a főzővizében langyosra hűlni.

6

A csirkét óvatosan kiemeljük a sütőből, a combokat kiemeljük egy tálra, és lefedve melegen tartjuk. A lábosban maradt lébe öntünk a körte párolóvizéből 4 evőkanálnyit, és a tűzhelyre téve nagy lángon besűrítjük. Végül visszatesszük a csirkecombokat és a félretett körtét, és tálalás előtt röviden összemelegítjük. Apróra vágott korianderrel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet