Főételek

Körtés-sertéshúsos penne

Már néhány nagyon egyszerű hozzávalóból is lehet mindenkinek tetsző tésztaételt készíteni. De még finomabbak lesznek, ha egy kicsit csavarunk az ismerős recepteken.

Körtés-sertéshúsos penne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 dkg penne
  • 1 evőkanál napaforgóolaj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna, kockákra vágva
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 körte, kicsumázva és 1x1 cm-es kockákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ evőkanál apróra vágott friss zsálya
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 dl tejszín
  • A tálaláshoz:

  • frissen vágott parmezánforgácsok

Elkészítés

1

A csomagolás utasításai szerint kifőzzük a pennét.

2

Közben egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és beleszórjuk a kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Kis lángon zsírjára sütjük, majd a pörcöket papírtörlőre szedjük, az olajból pedig 2 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben.

3

Beleszórjuk a darált sertéshúst, megsózzuk, és nagy lángon, gyakran megkeverve megpirítjuk.

4

Hozzáadjuk a kockákra vágott körtét, összezúzva a fokhagymagerezdet és az apróra vágott friss zsályát. Az egészet összefőzzük 2 perc alatt, ha kell, a tészta főzővizéből 1-2 evőkanálnyit adva a keverékhez.

5

Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és őrölt fahéjjal fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel. Összeforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztával, végül a félretett szalonnapörcökkel és parmezánforgácsokkal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet