Már néhány nagyon egyszerű hozzávalóból is lehet mindenkinek tetsző tésztaételt készíteni. De még finomabbak lesznek, ha egy kicsit csavarunk az ismerős recepteken.
Körtés-sertéshúsos penne
Hozzávalók
- 20 dkg penne
- 1 evőkanál napaforgóolaj
- 10 dkg kolozsvári szalonna, kockákra vágva
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 körte, kicsumázva és 1x1 cm-es kockákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ evőkanál apróra vágott friss zsálya
- só és frissen őrölt bors
- 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 dl tejszín
A tálaláshoz:
- frissen vágott parmezánforgácsok
Elkészítés
A csomagolás utasításai szerint kifőzzük a pennét.
Közben egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és beleszórjuk a kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Kis lángon zsírjára sütjük, majd a pörcöket papírtörlőre szedjük, az olajból pedig 2 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben.
Beleszórjuk a darált sertéshúst, megsózzuk, és nagy lángon, gyakran megkeverve megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott körtét, összezúzva a fokhagymagerezdet és az apróra vágott friss zsályát. Az egészet összefőzzük 2 perc alatt, ha kell, a tészta főzővizéből 1-2 evőkanálnyit adva a keverékhez.
Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és őrölt fahéjjal fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel. Összeforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztával, végül a félretett szalonnapörcökkel és parmezánforgácsokkal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.