Főételek

Vaddisznó gyümölcsös savanyúkáposztával

Húsos káposzta, kicsit másképp: a fanyarságot oldó gyümölcsökkel, és pezsgővel, hogy megadjuk a módját.

Vaddisznó gyümölcsös savanyúkáposztával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 kg fagyasztott vaddisznóhús, felengedve
  • 60 dkg savanyúkáposzta
  • 20 dkg füstölt kolbász, felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szem borókabogyó
  • 2 babérlevél
  • 1 üveg száraz pezsgő
  • 1 db 42,5 dkg-os ananászkonzerv, lecsepegtetve, vagy kb. 25 dkg friss ananász, felkockázva
  • 1 nagyobb alma
  • 1 marék sima, sós burgonyachips
  • só, bors
  • A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

1

A húst felkockázzuk, kb 2x2 cm-es darabokra, és egy-egy evőkanál olajon, 3-4 adagban körbepirítjuk őket egy nagyobb vaslábosban. Ha nincs ilyenünk, egy olyan, legalább 8 literes, masszív aljú-falú fazék is megteszi, amely lefedve befér majd a sütőbe. A megpirult húsdarabokat egy edényben félretesszük. A sütőt előmelegítjük 130 fokra.

2

A káposztát alaposan kimossuk, kiöblítjük, lecsepegtetjük, és a felét a lábosba helyezzük. Visszapakoljuk rá a húsdarabokat, a felkarikázott kolbászt, a fokhagymát és a fűszereket, majd rápúpozzuk a maradék káposztát. Alaposan sózzuk-borsozzuk. Felöntjük a pezsgővel. Ha kevés lenne, annyi vízzel kipótoljuk, hogy a folyadék épp ellepje a káposztát. Felforraljuk, majd lefedve a 130 fokos sütőbe tesszük 3 órára.

3

Ekkor hozzáadjuk az alma- és az ananászkockákat, a csipszet is, összetörve, és az egészet összeforgatjuk. Lefedve visszatesszük a sütőbe még 1órára.

4

Az elkészült ételt még egyszer összekeverjük, sózzuk, borsozzuk ha kell. A folyadék mennyisége ízlés kérdése: ha rövidebb lén szeretjük, a tálalás előtti újramelegítéskor nyugodtan forraljunk el belőle.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet