Főételek

Spenótos-tejfölös pite

A spenót, a tejföl és a feta isteni finomak együtt.

Spenótos-tejfölös pite

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (63 értékelés, átlag: 3,49 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 csomag 27 dkg-os friss, kinyújtott vajas leveles tészta
  • 3 tojás
  • 20 dkg tejföl
  • 25 dkg spenót, megtisztítva
  • 20 dkg feta sajt
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • A forma kikenéséhez:

  • kevés olaj
  • A kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és vékonyan kiolajozunk egy 25 cm átmérőjű gyümölcstortaformát.

2

A spenótleveleket forrásban lévő vízbe dobjuk, majd 1 perc után lecsepegtetjük, alaposan kinyomkodjuk.

3

Az egyik tésztalappal kibéleljük a sütőtálat. A kilógó tésztaszéleket körben levágjuk. A feta sajtot szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt és egyesével a tojásokat. Robotgéppel elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval, és óvatosan hozzáforgatjuk a spenótot is. A tölteléket az előkészített formába öntjük.

4

A második adag tésztával befedjük a tálat, és a két tésztaréteg széleit villával összenyomjuk. A felesleget körben levágjuk, a pite tetejét enyhén felvert tojással megkenjük. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben, és 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet