A spenót, a tejföl és a feta isteni finomak együtt.
Spenótos-tejfölös pite
Hozzávalók
- 2 csomag 27 dkg-os friss, kinyújtott vajas leveles tészta
- 3 tojás
- 20 dkg tejföl
- 25 dkg spenót, megtisztítva
- 20 dkg feta sajt
- só és frissen őrölt bors
- 1 csipet szerecsendió
A forma kikenéséhez:
- kevés olaj
A kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és vékonyan kiolajozunk egy 25 cm átmérőjű gyümölcstortaformát.
A spenótleveleket forrásban lévő vízbe dobjuk, majd 1 perc után lecsepegtetjük, alaposan kinyomkodjuk.
Az egyik tésztalappal kibéleljük a sütőtálat. A kilógó tésztaszéleket körben levágjuk. A feta sajtot szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt és egyesével a tojásokat. Robotgéppel elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval, és óvatosan hozzáforgatjuk a spenótot is. A tölteléket az előkészített formába öntjük.
A második adag tésztával befedjük a tálat, és a két tésztaréteg széleit villával összenyomjuk. A felesleget körben levágjuk, a pite tetejét enyhén felvert tojással megkenjük. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben, és 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.