Argentin sütőtökös marharagu
Hozzávalók
- 4 evőkanál olívaolaj
- 80 dkg marhafelsál, 2×2 cm-es kockákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 zöld kaliforniai paprika, kicsumázva és kockákra vágva
- 2 nagy paradicsom, kimagozva és apróra vágva
- 1 friss piros chilipaprika, kimagozva és finomra vágva
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 10 dkg aszalt sárgabarack, vékony szeletekre vágva
- 15 dkg sütőtök, meghámozva és 2×2 cm-es kockákra vágva
- 10 dkg krumpli, 2×2 cm-es kockákra vágva
- 1 érett körte, kicsumázva és 1×1 cm-es kockákra vágva
- 10 dkg fagyasztott kukorica, kiolvasztva
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
Egy 3 literes, vastag aljú lábosban felmelegítünk 2 evőkanál olajat, és 2 adagban, nagy lángon, kevergetve körbepirítjuk a húskockákat. Szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
A lábosba öntjük a maradék 2 evőkanál olajat, a lángot közepes erősségűre állítjuk, és az edénybe szórjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a kaliforniai paprikát. Megsózzuk, és néha megkeverve megfonnyasztjuk kb. 10 perc alatt.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és nagy lángon néhány percig kevergetve pirítjuk.
Az edénybe szórjuk az előpirított húskockákat, hozzáadjuk a chilit, a babért és az oregánót. Elkeverjük, majd felöntjük 5 dl vízzel vagy húsalaplével. Felforraljuk, majd a lángot minimálisra csökkentve, fedő alatt pároljuk legalább 2 órán keresztül.
Ha a hús már puha, a raguba keverjük az aszalt sárgabarackot, a sütőtököt és a krumplit. További 20 percig főzzük, ekkor belekeverjük a körtét és a kukoricát is. Újabb kb. 10 perc főzés után az elkészült ételt sózzuk, borsozzuk, ha kell.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.