Miért szeretjük a sütőtököt? Amellett, hogy igen ízletes, magas A-vitamin-tartalmával igazi szemerősítő zöldség, és az éles látás mellett a bőr szépségéhez is hozzájárul.
Sütőben sült sütőtökös rizottó
Hozzávalók
- 1 liter zöldségalaplé
- 3 szárított shiitake gomba
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 35 dkg rizottórizs
- ½ dl száraz fehérbor
- 40 dkg sütőtök, meghámozva, kimagozva és 1×1 cm-es kockákra vágva
A tálaláshoz:
- 10 dkg pirított baconkocka
Elkészítés
Az alaplevet felforraljuk a gombával. Felhevítjük az olajat, és megpároljuk a vöröshagymát egy sütőben is használható, 28 cm-es, magas falú serpenyőben. Az utolsó percben átsütjük benne a fokhagymát, aztán rádobjuk a rizst, átforgatjuk.
Felöntjük a borral, nagy lángon elforraljuk, majd beleszórjuk a sütőtökkockákat. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a forró levest, majd a serpenyőt lefedjük, és 30 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Ha kész, a gombákat kihalásszuk, és csíkokra vágva visszatesszük az ételbe. Pirított baconnel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.