Sűrű és fűszeres, tartalmas, mégsem eltelítő hideg egytálétel a kánikula napjaira.
Mexikói paradicsomleves tortillachipsszel
Hozzávalók
- 50 dkg érett paradicsom, kockákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma, kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, kockákra vágva
- 2 szelet (kb. 5 dkg) rusztikus kenyér, 1×1 cm-es kockákra vágva
- 1 piros kaliforniai paprika, kicsumázva és kockákra vágva
- 1 kígyóuborka, meghámozva és kockákra vágva
- 5 dl sűrű paradicsomlé (passata)
- 3 dl zöldségalaplé
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál fehérborecet
- 1 teáskanál nádcukor
- 3 teáskanál mexikói fűszerkeverék
- só és frissen őrölt bors
- 1 db 40 dkg-os kukoricakonzerv, lecsepegtetve
- 10 dkg tortillachips
Elkészítés
1
Turmixgépbe szórjuk a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a kenyeret, a kaliforniai paprikát és az uborkát, majd az egészet néhány perc alatt pépesre daráljuk.
2
A zöldségpürét egy nagy tálba öntjük, hozzákeverjük a paradicsomlevet, az alaplevet, az olívaolajat, az ecetet, a nádcukrot, a fűszerkeveréket, és sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a kukoricaszemeket is.
3
Alaposan behűtve, tortillachipsszel tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.