Levesek

Mexikói paradicsomleves tortillachipsszel

Sűrű és fűszeres, tartalmas, mégsem eltelítő hideg egytálétel a kánikula napjaira.

Mexikói paradicsomleves tortillachipsszel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 50 dkg érett paradicsom, kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, kockákra vágva
  • 2 szelet (kb. 5 dkg) rusztikus kenyér, 1×1 cm-es kockákra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika, kicsumázva és kockákra vágva
  • 1 kígyóuborka, meghámozva és kockákra vágva
  • 5 dl sűrű paradicsomlé (passata)
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 1 teáskanál nádcukor
  • 3 teáskanál mexikói fűszerkeverék
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 db 40 dkg-os kukoricakonzerv, lecsepegtetve
  • 10 dkg tortillachips

Elkészítés

1

Turmixgépbe szórjuk a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a kenyeret, a kaliforniai paprikát és az uborkát, majd az egészet néhány perc alatt pépesre daráljuk.

2

A zöldségpürét egy nagy tálba öntjük, hozzákeverjük a paradicsomlevet, az alaplevet, az olívaolajat, az ecetet, a nádcukrot, a fűszerkeveréket, és sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a kukoricaszemeket is.

3

Alaposan behűtve, tortillachipsszel tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet