Minél rusztikusabb a kenyér, annál finomabb a végeredmény. Jót tesz neki, ha a fogyasztás előtt 15 perccel korábban készítjük el, hogy az ízek jól összeérjenek.
Görög kenyérsaláta
Hozzávalók
- 4 szelet (kb. 10 dkg) rusztikus kenyér, darabokra tépkedve
- 10 dkg bébispenót
- 1 db 40 dkg-os fehérbab-konzerv, leöblítve és lecsepegtetve
- 40 dkg koktélparadicsom, félbevágva és kimagozva
- 12½ dkg feta, kockákra vágva
- 1 fej lila hagyma, vékony félkarikákra vágva
- 15 dkg nagyszemű olajbogyó (pl. Kalamata)
- 6 evőkanál olívaolaj
- ½ kezeletlen citrom reszelt héja és 1½ citrom frissen facsart leve
- 1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1½ evőkanál apróra vágott friss oregánó
Elkészítés
1
Egy nagy tálban összekeverjük a kenyérdarabokat, a bébispenótot és a fehérbabot.
2
Hozzáadjuk a paradicsomokat, a fetát, a lilahagymát, és az olajbogyót.
3
Az öntethez összekeverjük az olívaolajat, a citrom reszelt héját és levét, a fokhagymát és az oregánót, majd a salátára öntjük és az egészet alaposan összeforgatjuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.