Tartalmas, ízes, olaszos vacsora. Olyan, amire már napközben is örömmel gondol az ember, ha ez várja majd otthon este. Finom és egészséges is hozzá egy nagy adag olívaolajos-balzsamecetes madárbegysaláta.
Spagetti aszalt paradicsommal
Hozzávalók
- 35 dkg spagetti
- só
- 2 dkg friss bazsalikomlevél, apróra vágva
A mártáshoz
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
- ½ dl olívaolaj
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg frissen reszelt parmezán
- 2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A fokhagymát összezúzzuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A spagettit kifőzzük enyhén sós, lobogva forró, bő vízben.
A mártáshoz a fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon egy 28 cm átmérőjű, 6 cm magas edényben. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, és 1 percig kevergetjük mérsékelt lángon.
A fokhagymás aszalt paradicsomhoz hozzáküldjük a mascarponét, a parmezán 2/3-át, a szerecsendiót, és 2 dl-t a tészta főzővizéből. Az egészet 1-2 percig kevergetjük mérsékelt lángon, hogy a mascarpone és a parmezán felolvadjon. Közben sózzuk-borsozzuk.
A megfőtt spagettit leszűrjük, és a felaprított bazsalikommal együtt a mártáshoz forgatjuk. Tálalásnál hozzákínáljuk a maradék parmezánt.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.