Édességek

Olasz narancshab

Az amaretto az olaszok válasza a franciák macaronjára: mindkettő roppanós, mandulás, megunhatatlanul finom puszedli. Csak az olaszok büszkesége kevésbé látványos, mert nem töltik meg, hanem sima kekszként elmajszolják a kávéjukhoz. Nekünk viszont most kapóra jön a töltelék hiánya, mert emiatt az amaretto könnyedén összemorzsolható, és ízes rétegként máris megágyazhatunk vele a narancsos habnak.

Olasz narancshab

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 12 db amaretti
  • 2 narancs
  • 30 dkg narancslekvár
  • ½ citrom
  • ½ dl tojáslikőr
  • 15 dkg tejföl
  • 2½ hideg habtejszín
  • A díszítéshez:

  • 4 evőkanál (4 dkg) apróra vágott kandírozott narancshéj

Elkészítés

1

Az amarettit morzsásra törjük egy mozsárban, vagy erős nejlonzacskóban megcsapkodjuk egy sodrófával, és félretesszük. A narancsokat meghámozzuk, és falatnyira vágjuk.

2

A narancslekvárhoz egy szűrőn keresztül hozzáfacsarjuk a fél citrom levét, majd fakanállal hozzákeverjük a tojáslikőrt, a tejfölt és a falatnyi narancsdarabokat. A hideg tejszínt habbá verjük, és szintén fakanállal, de óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a lekváros részhez.

3

A narancsos hab 1/3 részét arányosan szétkanalazzuk 4 db 2½ dl-es üvegkehelyben, elosztjuk rajtuk a morzsás amarettit, végül jöhet bele a maradék hab. A tetejüket kandírozott narancshéjjal díszítjük. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet