Édességek

Selymes kukoricafagylalt

A friss kukorica természetes édessége és magas folyadéktartalma szinte kiált azért, hogy fagylaltot készítsünk belőle.

Selymes kukoricafagylalt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 3 cső csemegekukorica
  • 5 dl tej
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • A karamellás pattogatott kukoricához:

  • 5 dkg cukor
  • néhány csepp citromlé
  • 2 marék natúr pattogatott kukorica

Elkészítés

1

A kukoricacsövekről késsel levágjuk a szemeket, a torzsákat három részre vágjuk, majd az egészet egy legalább 2 literes lábosba szórjuk, felöntjük a tejjel, a tejszínnel, és hozzáadunk 15 dkg cukrot.

2

Kis lángon kevergetve felforraljuk, aztán levesszük a tűzről. A torzsadarabokat egy időre kiemeljük, a szemeket botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a torzsákat, és a lábost lefedve félretesszük 1-2 órára, hogy a tejszínes keverék minél jobban átvegye a kukorica ízét.

3

A torzsákból kinyomjuk a levet, és kidobjuk őket. A pürét finom szűrőn vagy szitán leszűrjük, fakanállal alaposan megnyomkodva. A szűrőben maradt héjakat kidobjuk, a folyadékot újra felmelegítjük.

4

Egy kis tálban elkeverjük a tojássárgájákat a maradék 5 dkg cukorral, a sóval és egy merőkanálnyi tejszínes-kukoricás folyadékkal. Ezt a tojássárgájás keveréket a kukoricás léhez öntjük, és kis lángon, folyamatosan kevergetve kb. 10 percig főzzük, amíg besűrűsödik.

5

A fagylaltalapot kihűtjük, hűtőbe tesszük legalább 4 órára, majd a fagylaltgép használati utasítása szerint kifagyasztjuk. (Ha nem fogyasztjuk azonnal, akkor jól zárható műanyag edényben a fagyasztóba tesszük.)

6

Elkészítjük a karamelles pattogatott kukoricát. Ehhez egy nagy, tapadásmentes serpenyőben enyhén karamellesre olvasztjuk a citromlével elkevert cukrot. Amikor a karamell már hígan folyós, belekeverjük a pattogatott kukoricát. Azonnal sütőpapírra simítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet