Édességek

Kókusztejes tejberizs

A kókusztej nem a kókuszdió belsejében található áttetsző folyadék (azt inkább kókuszvíz néven ismerjük), hanem a kókuszdió lereszelt, beáztatott húsának kipréseléséből létrejövő sűrű, tejszerű folyadék. Házilag is elkészíthető: 1 rész kókuszreszeléket 2 rész forró vízzel leöntünk, összekeverjük, legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd krémesre turmixoljuk, végül átszűrjük.

Kókusztejes tejberizs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 15 dkg kerek szemű rizs
  • 1 nagy csipet só
  • 4 dl kókusztej
  • 2 dl tej
  • 2 dl sűrített cukrozott tej
  • 1 vaníliarúd
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dl jéghideg habtejszín
  • 2 bio zöldcitrom
  • A tetejére:

  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés

1

A rizst a csipet sóval és pont annyi vízzel, amennyi elfedi, 2-3 percig forraljuk. Ezután felöntjük a kókusztej, a tej és a cukrozott tej keverékével, ízesítjük a vaníliarúd kikapart belsejével és a cukorral. Felforraljuk, majd takaréklángon időnként megkeverve puhára főzzük. Az utolsó 5 percben hozzákeverjük a mazsolát, puhára főzzük benne, majd hagyjuk az egészet teljesen kihűlni. Tálalás előtt kemény habbá verjük a tejszínt, és a zöldcitromok reszelt héjával együtt óvatosan a kihűlt rizsbe keverjük. Kókuszreszelékkel megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

4–6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet