Édességek

Málnás boszorkányhab

Tőrülmetszett nagymamás recept, és a nevével ellentétben semmi nehézség nincs az elkészítésében. Viszont fontos, hogy a tojásfehérje biztosan friss legyen, mivel hőkezelés nélkül kerül bele.

Málnás boszorkányhab

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 12 db babapiskóta
  • 30 dkg málna
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 4 tojásfehérje (szalmonella ellen kezelt tojásból)
  • 4 evőkanál porcukor, átszitálva
  • A díszítéshez:

  • apró, friss mentalevelek

Elkészítés

1

Félreteszünk 4 babapiskótát, a többit beleszórjuk egy zacskóba, és húsklopfolóval darabosra tördeljük.

2

A málnából félreteszünk 4 szép szemet, a többit a cukorral és a sóval szitán áttörjük.

3

A tojásfehérjéket az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. Spatulával óvatosan beleforgatjuk az áttört málna 2/3-át, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.

4

Előveszünk 4 db 2 dl-es üvegpoharat, és elosztjuk az aljukban a megmaradt málnás szirupot. Megtöltjük a málnás habbal, majd a poharak alját óvatosan az asztallaphoz ütögetjük, hogy a hab egyenletesen elterüljön bennük.

5

A tetejét megszórjuk a babapiskóta-morzsával és a mentalevelekkel, valamint a félretett málnaszemekkel díszítjük. A megmaradt babapiskótákat kanál helyett adjuk hozzá. Vagy azonnal tálaljuk, vagy lehűtjük, de 3 órán belül fogyasszuk el.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet