Tőrülmetszett nagymamás recept, és a nevével ellentétben semmi nehézség nincs az elkészítésében. Viszont fontos, hogy a tojásfehérje biztosan friss legyen, mivel hőkezelés nélkül kerül bele.
Málnás boszorkányhab
Hozzávalók
- 12 db babapiskóta
- 30 dkg málna
- 2 evőkanál kristálycukor
- csipetnyi só
- 4 tojásfehérje (szalmonella ellen kezelt tojásból)
- 4 evőkanál porcukor, átszitálva
A díszítéshez:
- apró, friss mentalevelek
Elkészítés
Félreteszünk 4 babapiskótát, a többit beleszórjuk egy zacskóba, és húsklopfolóval darabosra tördeljük.
A málnából félreteszünk 4 szép szemet, a többit a cukorral és a sóval szitán áttörjük.
A tojásfehérjéket az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. Spatulával óvatosan beleforgatjuk az áttört málna 2/3-át, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
Előveszünk 4 db 2 dl-es üvegpoharat, és elosztjuk az aljukban a megmaradt málnás szirupot. Megtöltjük a málnás habbal, majd a poharak alját óvatosan az asztallaphoz ütögetjük, hogy a hab egyenletesen elterüljön bennük.
A tetejét megszórjuk a babapiskóta-morzsával és a mentalevelekkel, valamint a félretett málnaszemekkel díszítjük. A megmaradt babapiskótákat kanál helyett adjuk hozzá. Vagy azonnal tálaljuk, vagy lehűtjük, de 3 órán belül fogyasszuk el.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.