A Guiness sör honlapján található ennek a csokoládékrémnek az eredeti receptje. Természetesen a saját sörüket ajánlják hozzá, de a sűrűre beforralt málnás sör lágyabb, diszkrétebb partnere a csokoládénak.
Csokikrém málnás sörrel
Hozzávalók
- 1 üveg 2½ dl-es málnás sör
- 20 dkg étcsokoládé, apróra vágva
- 7 dkg vaj
- 6 tojás
- 6 dkg cukor
- 30 dkg málna
A tálaláshoz:
- 15 dkg friss málna
Elkészítés
A málnás sört mérsékelt tűzön 1 dl-re beforraljuk egy közepes méretű edényben. Ha magunk mellé készítünk egy mérőkancsót, egyszerűen ellenőrizhetjük, mikor éri el az 1 dl-t.
A beforralt málnás sört lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a csokit meg a vajat, és folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk az egészet. Ezután átöntjük egy nagy tálba, és langyosra hűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből robotgéppel lágy habot verünk, majd apránként hozzászórjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
A tojássárgájákat kézi habverővel egyenként belevegyítjük a langyos csokoládés keverékbe. Ezután fakanállal beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
Az édességet málnával rétegezve szétosztjuk 6–8 pohárba, és hűtőbe tesszük legalább 4 órára. Tálalásnál további málnaszemekkel díszítjük.
Megjegyzés
6–8 adag lesz belőle.