A kukorica viszonylag magas szénhidráttartalmának van egy kellemes hozadéka: nagyon jóízű lesz pirítás során.
Kukoricalepények fetás paradicsomsalátával
Hozzávalók
A lepényekhez:
- 4 cső csemegekukorica, a szemek késsel levágva
- 10 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- ½ kávéskanál sütőpor
- 1 kis csokor újhagyma, fehér szárrésze karikákra vágva
- ½ kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1 evőkanál zabpehely
- ½ kávéskanál őrölt római kömény
- késhegynyi chilipor
- só és frissen őrölt bors
A salátához:
- 50 dkg koktélparadicsom, félbevágva
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg előre kockázott, fűszeres, feta jellegű sajt, lecsepegtetve
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- só és frissen őrölt bors
A sütéshez:
- 3-4 evőkanál olaj
Elkészítés
A lepényekhez az összes hozzávalót egy késes betétű robotgépbe szórjuk, és pulzálva darabos masszává aprítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kikanalazzuk egy keverőtálba, és lefedve 20 percre félretesszük.
Addig elkészítjük a salátát. A paradicsomfeleket enyhén megsózzuk, és egy nagy serpenyőben, az olajon, nagy lángon kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk. Egy keverőtálba szórjuk, összeforgatjuk a fetakockákkal, meglocsoljuk az extraszűz olívaolajjal és az ecettel, sózzuk, borsozzuk, és ismét alaposan összeforgatjuk. Lefedve félretesszük.
Egy újabb nagy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, és a félretett kukoricás masszából 1-1 púpos evőkanálnyit simítunk a serpenyőbe, egyszerre csak annyit, hogy ne legyen túlzsúfolt. A lepények egyik oldalát közepes lángon addig sütjük, amíg enyhén megpirulnak, ekkor óvatosan megfordítva készre sütjük őket. Szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedjük őket, és az eddigiek szerint megsütjük a többi lepényt is.
Melegen, a félretett paradicsomsalátával tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.