Puha, finom reggeli. Mert senki nem állította, hogy a palacsinta csak édes lehet.
Ricottás- medvehagymás amerikai palacsinta
Hozzávalók
- 25 dkg ricotta
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 5 dkg medvehagyma, apróra vágva
- 20 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- só és frissen őrölt bors
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés
1
A ricottát kézi habverővel simára keverjük a tejjel, a tojásokkal és a medvehagymával. A lisztet sózzuk, borsozzuk, összevegyítjük a sütőporral, és a ricottás keverékhez adjuk.
2
Kikenünk olajjal egy 24 cm-es serpenyőt, nagy lángon felforrósítjuk, majd egyenletes rétegben beleteszünk 1 merőkanálnyi tésztát, és mérsékelt tűzön mindkét oldalán megsütjük, ahogy a palacsintát szokás. Ugyanígy sorra kisütjük a többi palacsintát.
Megjegyzés
12 db lesz belőle.