Tartalmas és izgalmas harapnivaló.
2 adag lesz belőle.
Hozzávalók
- 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
- 2 evőkanál frissen reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
- 6 szem olajban eltett aszalt paradicsom, lecsepegtetve és apróra vágva
- 2 magos zsemle
- 4 nagy salátalevél
- 1 nagy mozzarella golyó, szeletekre vágva
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
Előző este összekeverjük a bazsalikomot, a parmezánt, a fokhagymát és az aszalt paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk.
2
Másnap félbevágjuk a zsemléket. Az alsó felére ráteszünk 1-1 salátalevelet, megpakoljuk a bazsalikomos aszalt paradicsommal, ráterítünk néhány szelet mozzarellát, befedjük 1-1 újabb salátalevéllel, végül ráhelyezzük az üresen maradt zsemlefeleket.