Édességek

Csokoládéval töltött tojáshéj

Igazi derűs bagatell, nem nehéz elkészíteni, és ha húsvét reggel lágy tojás helyett ezt kapják a gyerekek, biztosan jól indul a napjuk.

Csokoládéval töltött tojáshéj

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 10 tojás (szalmonella ellen kezelt)
  • 20 dkg étcsokoládé, apróra vágva
  • 20 dkg tejcsokoládé, apróra vágva
  • 20 dkg fehér csokoládé, apróra vágva
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

1

A tojásokat mosószerrel alaposan megmossuk, leöblítjük, megszárítjuk. A két végüknél 1-1 lyukat szúrunk egy tű segítségével, amelyeket óvatosan tovább nagyítunk. A tojás kerekebb oldalán lévő lyuk akkora legyen, hogy amikor esszük, beleférjen a háztartás legkisebb kanala. A tojások tartalmát egy tálba fújjuk, majd a belsejüket is alaposan kiöblítjük, az üres héjakat pedig teljesen megszárítjuk, majd szélesebb nyílásukkal felfelé visszaültetjük a tojástartóba.

2

A 3-féle felaprított csokoládét egy-egy kisebb keverőtálba szórjuk. A tejszínt egy kisebb lábosban felmelegítjük, de éppen csak gőzölgésig, ne forraljuk!

3

A forró tejszínt igazságosan elosztva a 3-féle csokira öntjük. Mindegyiket addig keverjük, amíg a csoki felolvad, és viszonylag sűrű, egynemű krémet nem kapunk.

4

Mindegyiket egy-egy kisebb műanyag zacskóba kanalazzuk – uzsonnástasak ideális hozzá. A zacskókból kinyomjuk a levegőt, és éppen csak akkora lyukat vágunk a sarkukon, hogy ez a csőr beleférjen a tojásokba. Csokifajtánként rétegezve aztán egyenként megtöltjük őket.

5

A megtöltött tojásokat tegyük nyugodtan a hűtőbe dermedni, de mindenképpen szoba hőmérsékleten fogyasszuk, hogy igazán élvezhessük a rétegek krémességét!

Megjegyzés

10 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet