Egyéb

Pane di Pasqua

Olasz húsvéti kenyér, és mint minden olasz ételt, ahány ház, annyiféle formában készítik: sósan vagy édesen, egyetlen nagy tekercsként vagy több kicsiként, így tekerve vagy amúgy fonva.

Pane di Pasqua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • ½ kg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak szárított élesztő (7 g)
  • 4 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2½ dl + 2 evőkanál langyos tej
  • 1¼ dl extraszűz olívaolaj
  • A tál kikenéséhez:

  • kevés olaj
  • A díszítéshez:

  • 6 festett főtt tojás

Elkészítés

1

Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, és elkeverjük a többi száraz hozzávalóval: a sóval, a cukorral és az élesztővel. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a citrom reszelt héját és a vaníliakivonatot, valamint 2 dl langyos tejet és az olívaolajat.

2

Dagasztókaros robotgéppel 10 percig dagasztjuk, ha kell, öntünk még hozzá a megmaradt tejből keveset. Enyhén ragadós, lágy tésztát kell kapnunk. olajjal kikent tálban megforgatjuk, a tészta felületére folpackot simítunk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

3

Vékonyan lisztezett deszkán alaposan átgyúrjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Mindegyik darabot 30–35 cm hosszú, vékony hengerré gyúrjuk. 2-2-t egymással keresztezve összefonunk, a végeket összecsípjük. Összesen 6 db tésztakoszorút kapunk.

4

Sütőpapírral bélelt tepsire emeljük őket, és mindegyik koszorú közepébe 1-1 festett főtt tojást teszünk. Letakarjuk, és ½ órán át ismét kelni hagyjuk.

5

Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A koszorúkat a 2 evőkanál tejjel átkenjük, és a meleg sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

6 darab lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet