Egyéb

Grillezettcitrom-limonádé

Nem kell megijedni, nem folyékony füstöt fogunk kortyolgatni! A hő kicsit lágyítja a citrom nyerseségét, a füst pedig csupán visszafogott aromát kölcsönöz az italnak.

Grillezettcitrom-limonádé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 8 citrom, félbevágva, a csúcsok lemetszve
  • 1 dl víz
  • 1 dl méz
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 friss kakukkfűág
  • 1 liter szóda vagy tonik

Elkészítés

1

A félbevágott citromokat közepesen erős parázs fölött meggrillezzük. Először a vágott felükkel lefelé tesszük a rácsra, majd ha az már megbarnult, körbepirítjuk a héjukat is. A lényeg, hogy érezhetően lágyuljon a tapintásuk. A citromokat hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

2

Közben egy kisebb, legalább 1 literes láboskában összeforraljuk a vizet és a mézet a cukorral és a kakukkfűvel. Amikor a cukor felolvad, félretesszük hűlni. A langyos citromok levét kinyomjuk, elkeverjük a cukorsziruppal, majd egy teaszűrőn át egy nagyobb kancsóba szűrjük. Tálalásig a hűtőbe tesszük.

3

Tálaláskor felöntjük a szódával vagy a tonikkal.

Megjegyzés

Kb. 1,3 liter lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet