Elegáns előétel: előre elkészíthető, friss ízű és mutatós.
Tojáskehely füstölt pisztránggal, avokádóval és selymes tormahabbal
Hozzávalók
- 15 dkg füstölt pisztráng
- 4 főtt tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 érett avokádó
- ½ citrom leve
- 1½ dl habtejszín
- 2 evőkanál ecetes reszelt torma
- 10 friss mentalevél, vékony csíkokra vágva
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A füstölt pisztrángról a bőrt óvatosan lehúzzuk, majd a húsát a gerincről leválasztjuk. Villával apró darabokra szedjük, és egy tálba tesszük. A főtt tojásokat félbevágjuk, majd a tojássárgájákat a tejföllel és az apróra vágott pisztránghússal összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Az avokádót megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy külön tálban azonnal összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon. A félretett főtt-tojás-fehérjéket szintén apró kockákra vágjuk, és az avokádóhoz keverjük. Sóval és borssal ízesítjük.
A hideg tejszínt habbá verjük, és a tormát, valamint a friss mentát is beleforgatjuk. Sóval és borssal ízesítjük ezt is.
Előkészítünk 4 db, legalább 2 dl-es üvegpoharat vagy -kelyhet, és összeállítjuk az ételt. Legalulra az avokádó kerül, ezt követi a pisztrángos réteg, majd befejezésként a tormahabot kanalazzuk a tetejére. Tálalásig a hűtőben tartjuk. (Maximum 3 órát.)
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.