Előételek

Tojáskehely füstölt pisztránggal, avokádóval és selymes tormahabbal

Elegáns előétel: előre elkészíthető, friss ízű és mutatós.

Tojáskehely füstölt pisztránggal, avokádóval és selymes tormahabbal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 értékelés, átlag: 3,75 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt pisztráng
  • 4 főtt tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 érett avokádó
  • ½ citrom leve
  • 1½ dl habtejszín
  • 2 evőkanál ecetes reszelt torma
  • 10 friss mentalevél, vékony csíkokra vágva
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A füstölt pisztrángról a bőrt óvatosan lehúzzuk, majd a húsát a gerincről leválasztjuk. Villával apró darabokra szedjük, és egy tálba tesszük. A főtt tojásokat félbevágjuk, majd a tojássárgájákat a tejföllel és az apróra vágott pisztránghússal összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

2

Az avokádót megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy külön tálban azonnal összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon. A félretett főtt-tojás-fehérjéket szintén apró kockákra vágjuk, és az avokádóhoz keverjük. Sóval és borssal ízesítjük.

3

A hideg tejszínt habbá verjük, és a tormát, valamint a friss mentát is beleforgatjuk. Sóval és borssal ízesítjük ezt is.

4

Előkészítünk 4 db, legalább 2 dl-es üvegpoharat vagy -kelyhet, és összeállítjuk az ételt. Legalulra az avokádó kerül, ezt követi a pisztrángos réteg, majd befejezésként a tormahabot kanalazzuk a tetejére. Tálalásig a hűtőben tartjuk. (Maximum 3 órát.)

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet