Előételek/ Falatok

Füstölt lazac almás édesköménnyel sós krékeren

Villámgyorsan összeállítható, tökéletes vendégváró apróságok baráti kávézásokhoz, teázásokhoz.

Füstölt lazac almás édesköménnyel sós krékeren

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 értékelés, átlag: 3,85 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 fej édeskömény
  • 1 alma
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • só és frissen őrölt bors
  • 15 dkg sós kréker
  • 20 dkg szeletelt füstölt lazac
  • A tetejére:

  • 1 dl tejföl
  • ½ dl habtejszín
  • 3 evőkanál majonézes torma

Elkészítés

1

Megreszeljük az édesköményt és az almát, összekeverjük, és kevés citromlével megcsöpögtetjük. Ezután enyhén sózzuk, alaposan borsozzuk.

2

Szétosztjuk a sós krékereken, majd a kekszekre ráfektetünk egy-egy cafat, füstölt lazacot.

3

Összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a tormát, végül mindegyik falatka tetejére teszünk 1-1 teáskanálnyit a krémből.

Megjegyzés

4–6 előételnyi adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet