Villámgyorsan összeállítható, tökéletes vendégváró apróságok baráti kávézásokhoz, teázásokhoz.
Füstölt lazac almás édesköménnyel sós krékeren
Hozzávalók
- 1 fej édeskömény
- 1 alma
- pár csepp frissen facsart citromlé
- só és frissen őrölt bors
- 15 dkg sós kréker
- 20 dkg szeletelt füstölt lazac
A tetejére:
- 1 dl tejföl
- ½ dl habtejszín
- 3 evőkanál majonézes torma
Elkészítés
1
Megreszeljük az édesköményt és az almát, összekeverjük, és kevés citromlével megcsöpögtetjük. Ezután enyhén sózzuk, alaposan borsozzuk.
2
Szétosztjuk a sós krékereken, majd a kekszekre ráfektetünk egy-egy cafat, füstölt lazacot.
3
Összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a tormát, végül mindegyik falatka tetejére teszünk 1-1 teáskanálnyit a krémből.
Megjegyzés
4–6 előételnyi adag lesz belőle.