Nagyon klassz vendégváró fogás, teljesen előre elkészíthető, majd várhat a sorsára a hűtőben, ugyanis hidegen a legfinomabb. Tálaláskor már csak ki kell porciózni.
Currys-szőlős csirkesaláta
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál étolaj
- só
- 1 evőkanál Madras currypor
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 kis friss chilipaprika, vékonyan felkarikázva
- 2 dl kókusztej
- 75 dkg mag nélküli szőlő
Elkészítés
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, majd egy 28 cm-es serpenyőben kb. 4 perc alatt enyhén megpirítjuk a vaj és az étolaj keverékén. Megsózzuk.
Mérsékeljük alatta a tüzet, hozzáadjuk a száraz fűszereket és a chilit, és felöntjük a kókusztejjel. Alacsony lángon, kb. 10 perc alatt összerotyogtatjuk.
Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemek felét félbevágjuk. Amikor a csirke langyosra hűlt, hozzákeverjük.
A maradék egész szőlőszemeket félretesszük, és csak tálaláskor adjuk a csirkéhez. Pirítóssal kínáljuk.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.