Egyéb

Karácsonyi puncs

Finom kortyolnivaló a nagy hajrában. Könnyű összeállítani, aztán elforrdogál magában. Hatalmas adag kényeztető finomság.

Karácsonyi puncs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 fahéjrúd
  • 3 szegfűszeg
  • 1 csillagánizs
  • 1 közepes érett ananász
  • 1 kisebb papaja, falatnyi kockákra vágva
  • 2 nagy alma, falatnyi kockákra vágva
  • 1 banán, falatnyi kockákra vágva
  • 35 dkg vegyes cukrozott aszalt gyümölcs (pl. Exotikus mix)
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 12 dkg mazsola
  • 5 dkg kókuszchips
  • ½ teáskanál só
  • 30 dkg cukor
  • 5 dl rum

Elkészítés

1

Egy legalább 5 literes fazékban a fahéjjal, a szegfűszeggel és a csillagánizzsal fűszerezve 3 liter vizet forralunk.

2

Az ananászt folyó víz alatt kefével alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk a gyümölcsöt. A héját félretesszük, a húsát pedig a torzsája nélkül szintén falatnyi kockákra vágjuk.

3

Az ananászhéjakat a fűszeres, forrásban lévő vízbe tesszük, és mérsékelt lángon kb. 10 percig főzzük. Ekkor kiemeljük a héjakat, és kidobjuk.

4

A felkockázott friss és aszalt gyümölcsöket a kókuszchipsszel együtt a forró, ananászízű fűszeres vízbe szórjuk, majd belekeverjük a sót és a cukrot is. Lefedve, takaréklángon, gyöngyöző forrásban tartjuk 45 percig.

5

Végül felöntjük a rummal, és csészékbe merve, a gyümölcsökkel együtt forrón kínáljuk.

Megjegyzés

10–12 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet