Édességek

Vaníliás-mogyorós kifli

Békebeli sütemény: omlós és illatos. 3 hétig eltartható.

Vaníliás-mogyorós kifli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (85 értékelés, átlag: 3,61 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 10 dkg török mogyoró
  • 25 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg hideg vaj
  • 1 tojássárgája
  • A hempergetéshez:

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és egy 30×40 cm-es sütőpapíros tepsiben a mogyorót 5 perc alatt megpirítjuk. Ha kihűlt, konyharuhával ledörzsöljük a héját, majd finomra őröljük.

2

A őrölt mogyorót, a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Belekockázzuk a vajat, elmorzsoljuk a lisztes résszel. Beleütjük a tojást, és alaposan eldolgozzuk. Folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

3

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és 2 db 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

4

A tésztát 4 részre osztjuk, majd lisztezett vágódeszkán 1½ cm átmérőjű rudakká sodorjuk. A rudakat kb. 6 cm hosszú darabokra vágjuk, és kifliformára hajtva az előkészített tepsiken 12–15 perc alatt megsütjük, egyik adagot a másik után.

5

A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, és a még meleg kifliket belehempergetjük.

Megjegyzés

Kb. 50 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet