Az omlós tésztát diós hab borítja, és a két réteg között házi baracklekvár rejlik. Jól záródó fémdobozban eltartható 2 hétig.
Diós-lekváros csík
Hozzávalók
A tésztához:
- 24 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 8 tojássárgája
- 42 dkg finomliszt
A diós réteghez:
- 8 tojásfehérje
- 38 dkg cukor
- 28 dkg darált dió
- 15 dkg házi baracklekvár
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajat, a porcukrot és a sót robotgéppel habosra keverjük. A tojássárgájákat egyesével hozzáadjuk, közben folyamatosan habosítjuk. Végül fakanállal alaposan beledolgozzuk a lisztet. A tésztát a tepsibe simítjuk, és 12 perc alatt elősütjük.
Ezalatt habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót.
Az elősütött tészta tetejét megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a diós habot, és a süteményt 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen 3×5 cm-es csíkokra vágjuk.
Megjegyzés
80 szelet lesz belőle.