Édességek

Kandírozott narancshéj


Kandírozott narancshéj

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 értékelés, átlag: 3,72 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • kezeletlen héjú narancsok
  • cukor
  • víz
  • A hempergetéshez:

  • finomra darált vaníliás cukor

Elkészítés

1

A megmosott, papírtörlőn leszárított narancsok végét levágjuk, éles késsel meghámozzuk. A narancshéjakat 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi őket, 1 napig állni hagyjuk őket egy fazékban.

2

Másnap a narancshéjakat közepes hőmérsékleten kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.

3

Az így kapott natúr narancshéjat lemérjük, és a súlyával egyenlő mennyiségű cukorból, valamint kétszeres mennyiségű vízből cukorszirupot főzünk. Hozzászórjuk a narancshéjakat, és alacsony lángon addig főzzük, amíg üvegesen átlátszóak lesznek.

4

A narancshéjakat leszűrjük, rácson lecsöpögtetjük, és szobahőmérsékleten kb. 1 nap alatt megszárítjuk.

5

Finomra darált vaníliás cukorba hempergetjük. A kandírozott narancshéj száraz, hűvös helyen egész télen eláll.

Talán ez is érdekelhet