Kandírozott narancshéj
Hozzávalók
- kezeletlen héjú narancsok
- cukor
- víz
A hempergetéshez:
- finomra darált vaníliás cukor
Elkészítés
A megmosott, papírtörlőn leszárított narancsok végét levágjuk, éles késsel meghámozzuk. A narancshéjakat 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi őket, 1 napig állni hagyjuk őket egy fazékban.
Másnap a narancshéjakat közepes hőmérsékleten kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
Az így kapott natúr narancshéjat lemérjük, és a súlyával egyenlő mennyiségű cukorból, valamint kétszeres mennyiségű vízből cukorszirupot főzünk. Hozzászórjuk a narancshéjakat, és alacsony lángon addig főzzük, amíg üvegesen átlátszóak lesznek.
A narancshéjakat leszűrjük, rácson lecsöpögtetjük, és szobahőmérsékleten kb. 1 nap alatt megszárítjuk.
Finomra darált vaníliás cukorba hempergetjük. A kandírozott narancshéj száraz, hűvös helyen egész télen eláll.