Édességek

Marcipánmassza

A natúr marcipánt természetes színezőanyagok (gyümölcs- és zöldséglevek, liofilizált gyümölcsporok) hozzáadásával színezhetjük. A sárgához használjunk kurkumát, rózsaszínhez és bíborhoz céklát, málnát vagy meggyet, kékhez fekete cseresznyét, áfonyát vagy kökényt, és zöld szín eléréséhez spenótot.

Marcipánmassza

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 dkg darált hámozott mandula (vagy mandulaliszt)
  • 30 dkg porcukor, átszitálva
  • 1 evőkanál kukoricaszirup
  • 1 kávéskanál mandulaszirup
  • 1 evőkanál víz

Elkészítés

1

Egy nagy tálban alaposan összevegyítjük a darált mandulát és az átszitált porcukrot.

2

A kukoricaszirupot elkeverjük a mandulasziruppal, és fokozatosan adagolva a cukros mandulába gyúrjuk.

3

Adunk hozzá kevés vizet, és addig keverjük-gyúrjuk a masszát, amíg gyurmasűrűségű lesz.

4

Hengerré formázva, folpakba csomagolva felhasználásig a hűtőben tároljuk.

Megjegyzés

Kb. 60 dkg lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet