A natúr marcipánt természetes színezőanyagok (gyümölcs- és zöldséglevek, liofilizált gyümölcsporok) hozzáadásával színezhetjük. A sárgához használjunk kurkumát, rózsaszínhez és bíborhoz céklát, málnát vagy meggyet, kékhez fekete cseresznyét, áfonyát vagy kökényt, és zöld szín eléréséhez spenótot.
Marcipánmassza
Hozzávalók
- 20 dkg darált hámozott mandula (vagy mandulaliszt)
- 30 dkg porcukor, átszitálva
- 1 evőkanál kukoricaszirup
- 1 kávéskanál mandulaszirup
- 1 evőkanál víz
Elkészítés
Egy nagy tálban alaposan összevegyítjük a darált mandulát és az átszitált porcukrot.
A kukoricaszirupot elkeverjük a mandulasziruppal, és fokozatosan adagolva a cukros mandulába gyúrjuk.
Adunk hozzá kevés vizet, és addig keverjük-gyúrjuk a masszát, amíg gyurmasűrűségű lesz.
Hengerré formázva, folpakba csomagolva felhasználásig a hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
Kb. 60 dkg lesz belőle.