Édességek

Csokoládés mogyorókrém


Csokoládés mogyorókrém

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 értékelés, átlag: 3,69 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 dkg hámozott mogyoró
  • 4 dl 3,5% zsírtartalmú tej
  • 6 dkg zsíros tejpor
  • 5 evőkanál méz
  • 1 csipet só
  • 17 dkg 70%-os étcsokoládé, apróra vágva
  • 14 dkg tejcsokoládé, apróra vágva

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×10 cm-es lapos tepsit. A mogyorót a tepsibe szórjuk, és kb. 10 perc alatt a sütőben megpirítjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.

2

Miközben a mogyoró hűl, az apróra vágott csokoládékat gőz fölött megolvasztjuk. A tejet és a tejport egy kis lábosban összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a mézet és a sót.

3

A még meleg, de már nem forró mogyorót késes betétű robotgépbe szórjuk, és kb. 5 perc alatt, amennyire csak lehet, krémesre daráljuk. Hozzákanalazzuk az olvasztott csokoládét, majd a tejes keveréket, és 5 percig így krémesítjük tovább.

4

Az elkészült meleg krémet sűrű szitán átpasszírozzuk, majd kisebb sterilizált üvegekbe töltjük. Csak azután zárjuk le az üveget, miután teljesen kihűltek. Kb. 10 napig áll el a hűtőben.

Megjegyzés

9 dl lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet