Édességek/ MENTES!

Karobos kókuszgolyó

Gluténmentes, tejmentes és hozzáadott cukormentes.
Kényeztetően krémes, a növényi porokkal színezett kókuszreszeléktől pedig látványos édesség.

Karobos kókuszgolyó

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • A golyókhoz:

  • 14 dkg magozott aszalt datolya
  • 10 dkg puha kókuszzsír
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 nagy csipet só
  • 2 teáskanál karobpor
  • 15 aszalt meggy, rumba áztatva
  • A hempergetéshez:

  • 6 dkg kókuszreszelék
  • ½ teáskanál spenótpor
  • 1 teáskanál céklapor

Elkészítés

1

A golyókhoz a datolyát késes betétű robotgépben finomra daráljuk, aztán egy nagy tálba kanalazva összegyúrjuk a kókuszzsírral, a kókuszreszelékkel, a sóval és a karobporral.

2

15 kis gombócot formázunk belőle, és mindegyik közepébe nyomunk 1-1 szem rumba áztatott aszalt meggyet. Ezután a golyókat a hűtőbe tesszük, és kb. 15 perc alatt kissé megdermesztjük.

3

Közben a hempergetéshez a kókuszreszeléket elosztjuk 3 tálkába, és az egyikhez hozzákeverjük a spenótport, a másikhoz a céklaport, a harmadik adagot fehéren hagyjuk.

4

A golyókat a két tenyerünk között párszor meggörgetve kicsit újra megpuhítjuk, aztán meghempergetjük őket a fehér és a színes kókuszreszelékben. Tálalásig dobozba zárva visszatesszük a hűtőbe.

Megjegyzés

15 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet