Gluténmentes, tejmentes és hozzáadott cukormentes.
Kényeztetően krémes, a növényi porokkal színezett kókuszreszeléktől pedig látványos édesség.
Karobos kókuszgolyó
Hozzávalók
A golyókhoz:
- 14 dkg magozott aszalt datolya
- 10 dkg puha kókuszzsír
- 8 dkg kókuszreszelék
- 1 nagy csipet só
- 2 teáskanál karobpor
- 15 aszalt meggy, rumba áztatva
A hempergetéshez:
- 6 dkg kókuszreszelék
- ½ teáskanál spenótpor
- 1 teáskanál céklapor
Elkészítés
A golyókhoz a datolyát késes betétű robotgépben finomra daráljuk, aztán egy nagy tálba kanalazva összegyúrjuk a kókuszzsírral, a kókuszreszelékkel, a sóval és a karobporral.
15 kis gombócot formázunk belőle, és mindegyik közepébe nyomunk 1-1 szem rumba áztatott aszalt meggyet. Ezután a golyókat a hűtőbe tesszük, és kb. 15 perc alatt kissé megdermesztjük.
Közben a hempergetéshez a kókuszreszeléket elosztjuk 3 tálkába, és az egyikhez hozzákeverjük a spenótport, a másikhoz a céklaport, a harmadik adagot fehéren hagyjuk.
A golyókat a két tenyerünk között párszor meggörgetve kicsit újra megpuhítjuk, aztán meghempergetjük őket a fehér és a színes kókuszreszelékben. Tálalásig dobozba zárva visszatesszük a hűtőbe.
Megjegyzés
15 db lesz belőle.