Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukormentes, paleo, vegán.
Pofonegyszerű és villámgyors torta, ahol a csokoládékrémet kedvünk szerint ízesíthetjük kávéval, reszelt narancshéjjal, kis maréknyi mazsolával vagy aszalt meggyel.
Paleo és nyers vegán csokitorta
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 20 dkg mandula
- 16 dkg magozott aszalt datolya
- ½ teáskanál só
A krémhez:
- 30 dkg cukormentes étcsokoládé, apróra vágva
- 2 dl sűrű kókusztejszín
- ½ teáskanál só
Az összeállításhoz:
- 2 evőkanál cukormentes baracklekvár
Elkészítés
A mandulát, a datolyát és a sót késes betétű robotgéppel addig aprítjuk, amíg sűrű, gyúrható masszává áll össze. Ezután a masszát egyenletes rétegben belenyomkodjuk egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába.
A baracklekvárt egy kis lábosban meglangyosítjuk, és a mandulás-datolyás alapra kenjük. Mehet a forma a hűtőbe, amíg elkészül a krém.
A krémhez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és elkeverjük a kókusztejszínnel és a sóval.
A csokoládékrémet a lekvárral megkent alapra öntjük, aztán az egészet visszatesszük a hűtőbe legalább 4 órára, hogy összedermedjen.
Megjegyzés
8 adag lesz belőle.