Túrós bejglipite
Hozzávalók
- 5 dkg vaj, olvasztva
- 15 dkg mákos bejglimorzsa (lásd a Gyors bejglitorta bevezetőjében)
- 20 dkg túró
- 1 kezeletlen narancs reszelt héja
- 3 evőkanál frissen facsart narancslé
- 3 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 5 dkg cukor
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 185 fokra.
Az olvasztott vajat összedolgozzuk a bejglimorzsával, majd egyenletes, kb. 5 mm-es rétegben egy hosszúkás, 11×33 cm-es tarteletteformába nyomkodjuk.
A forró sütőbe tolva kb. 10 perc alatt elősütjük a tésztát, majd kivesszük, és langyosra hűtjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancslevet. A tojásfehérjékből csipetnyi sóval kézi robotgéppel lágy habot verünk. Apránként hozzászórjuk a cukrot, és addig keverjük tovább, amíg kemény és fényes habot kapunk. Aztán a cukros tojáshabot spatulával óvatosan a narancsos túróhoz forgatjuk, majd a masszát az elősütött tésztára simítjuk.
Visszatesszük a pitét a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
4–6 adag lesz belőle.