Fehér csokis-mokkás trüffel
Hozzávalók
- 20 dkg fehér csokoládé, apróra vágva
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl habtejszín
- 1 teáskanál instant kávé
- ½ kezeletlen narancs finomra reszelt héja
A hempergetéshez:
- 5 dkg fehércsokoládé-forgács
- 5 dkg szeletelt mandula, pirítva
Elkészítés
Egy közepes fémtálban a csokoládét és a vajat gőz felett összeolvasztjuk, majd levéve a tálat a gőzről, hozzákeverjük a tejszínt, a kávét és a reszelt narancshéjat. Addig keverjük az egészet, amíg sima, bársonyos krémet kapunk. Kihűtjük, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Egy bögrébe forró vizet öntünk, és magunk mellé készítjük. Egy evőkanalat pár másodpercre a forró vízbe mártunk, majd a még forró kanállal 12 adagra osztjuk a megdermedt fehér csokoládés krémet. Ha a kanál időközben kihűl, mártsuk újra a vízbe, hogy felforrósodjon. Ezután a csokiadagokat enyhén vizes tenyerünk között golyókká formázzuk.
A trüffelgolyókat fehércsokoládé-forgács és a pirított mandulalapok keverékébe hempergetjük.
Légmentesen záródó dobozban a hűtőbe tesszük őket. Tálalás előtt érdemes legalább 30 perccel korábban kivenni, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.