Édességek

Fehér csokis-mokkás trüffel


Fehér csokis-mokkás trüffel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 értékelés, átlag: 4,67 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 dkg fehér csokoládé, apróra vágva
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 1 teáskanál instant kávé
  • ½ kezeletlen narancs finomra reszelt héja
  • A hempergetéshez:

  • 5 dkg fehércsokoládé-forgács
  • 5 dkg szeletelt mandula, pirítva

Elkészítés

1

Egy közepes fémtálban a csokoládét és a vajat gőz felett összeolvasztjuk, majd levéve a tálat a gőzről, hozzákeverjük a tejszínt, a kávét és a reszelt narancshéjat. Addig keverjük az egészet, amíg sima, bársonyos krémet kapunk. Kihűtjük, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

2

Egy bögrébe forró vizet öntünk, és magunk mellé készítjük. Egy evőkanalat pár másodpercre a forró vízbe mártunk, majd a még forró kanállal 12 adagra osztjuk a megdermedt fehér csokoládés krémet. Ha a kanál időközben kihűl, mártsuk újra a vízbe, hogy felforrósodjon. Ezután a csokiadagokat enyhén vizes tenyerünk között golyókká formázzuk.

3

A trüffelgolyókat fehércsokoládé-forgács és a pirított mandulalapok keverékébe hempergetjük.

4

Légmentesen záródó dobozban a hűtőbe tesszük őket. Tálalás előtt érdemes legalább 30 perccel korábban kivenni, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet