Édességek

Bejglis máglyarakás


Bejglis máglyarakás

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 értékelés, átlag: 3,48 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 25 dkg diós bejgli
  • 25 dkg mákos bejgli
  • 5 dl tej
  • 5 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 savanyú alma, meghámozva, kicsumázva és vékony szeletekre vágva
  • 15 dkg baracklekvár
  • 1 nagy csipet só
  • 4 dkg vaníliás cukor
  • A tepsi előkészítéséhez:

  • kevés vaj
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és alaposan kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk egy 25×40 cm-es tepsit.

2

A bejglik külső tésztarétegét leszedjük, a csupaszon maradt rudakat 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd a szeleteket elrendezzük a tepsi alján.

3

A tejet egy kis lábosban felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákhoz hozzáadunk 10 dkg cukrot, és kézi robotgéppel pár perc alatt fehéredésig keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett apránként a cukros tojáshabhoz kanalazzuk a forró tejet, majd visszaöntve a keveréket a lábosba takaréklángon besűrítjük. Ezután a forró krémmel leöntjük a bejgliszeleteket úgy, hogy mindenhol alaposan átjárja azokat.

4

A krémes bejglire fektetjük az almaszeleteket, megkenjük a baracklekvárral, majd a forró sütőbe tolva 10 percig sutjuk.

5

Ezalatt elkészítjük a tojáshabot. A fehérjékhez csipetnyi sót szórunk, és kézi robotgéppel lágy habot verünk. Apránként hozzászórjuk a maradék 2 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény és fényes habot kapunk.

6

A cukros tojáshabot elsimítjuk a félkész máglyarakás tetején, és visszatoljuk a tepsit a sütőbe. Azonnal 150 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és további 40 perc alatt készre sütjük az édességet. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

4–6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet