Kacsamájas falatok
Hozzávalók
- 2 evőkanál kacsazsír
- 30 dkg pecsenye kacsamáj
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál konyak
- ½ gerezd fokhagyma, reszelve
- késhegynyi chilipor
- késhegynyi currypor
- só és frissen őrölt bors
- 15 dkg magozott aszalt szilva, apróra vágva
- szeletelt rozskenyér
Elkészítés
1
Megsütjük a kacsazsíron a májat, majd ha kihűlt, pépesítjük a vajjal, a konyakkal, a fokhagymával és a fűszerekkel. Sózzuk-borsozzuk, végül hozzákeverünk a felaprított aszalt szilvát is.
2
A rozskenyérszeletek közé töltjük, behűtjük, majd pogácsaszaggatóval kiszúrunk belőle falatnyi szendvicseket.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.