Frissiben az igazi, és annyira bele lehet szeretni az izébe, hogy még soha egyetlen vendég sem kérte ki magának, miért a szemük láttára állok neki megsütni.
Zellerchips
Hozzávalók
- szűk 1 kg zeller
- só és frissen őrölt bors
A sütéshez:
- bőven olaj
Elkészítés
A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk, és éles késsel 2 mm vékony szeletekre vágjuk.
A sütéshez 5 cm-es rétegben olajat forrósítunk 180 fokra egy nagy lábosban. Az olaj hőmérsékletét konyhai hőmérővel ellenőrizzük, vagy úgy, hogy beledobunk egy kenyérkockát, és megnézzük, megsül-e benne 15 mp alatt.
A forró olajba beleteszünk egy-két marék zellerszeletet, egyszerre mindig csak keveset. Mérsékelt lángon kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük, aztán szűrőlapáttal kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat, és sózzuk-borsozzuk.
Minden sütési menet előtt megvárjuk, hogy a következő adag zellerszelethez az olaj kellően forró legyen.
Megjegyzés
8 adag lesz belőle.