Falatok

Rétes kapros-paprikás hallal töltve


Rétes kapros-paprikás hallal töltve

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1-2 adag maradék halászlé
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 kisebb ecetes uborka, vékonyra karikázva
  • 1 csokor friss kapor, finomra vágva
  • só s frissen őrölt bors
  • 1-2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 6 réteslap
  • A réteslapok megkenéséhez:

  • kevés olaj
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj, kockákra vágva

Elkészítés

1

A maradék halászlevet leszűrjük, a halhúst pedig, hogy ne maradjon benne szálka, átpasszírozzuk. Kimérünk 10 dkg halhúst és elkeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymával, az ecetes uborkával és a finomra vágott kaporral: íme a kiváló rétestöltelék. Sózzuk-borsozzuk, ízén-színén az őrölt pirospaprikával erősítünk.

2

A szokásos módon megtöltjük vele a réteslapokat – rétesenként 3 lap, enyhén megolajozva –, aztán a réteseket 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

3

Az átszűrt, maradék léből mártás lesz: 2 dl-t egy nagy serpenyőben, nagy lángon felére beforralunk, majd a végén hozzákeverjük a tejszínt, és miközben takaréklángon kézi habverővel kevergetjük, apránként felolvasztjuk benne a felkockázott vajat, hogy selymesen sűrű legyen. A mártást még egyszer átszűrjük, és langyosra hűtve a rétes mellé tálaljuk.

Megjegyzés

2 rétesrúd lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet