Falatok

Házi lángos

Lángost sütni otthon kaland a javából, bár nem vészes kaland. Egyrészt, mert a nyers tészta fagyasztható, így 1 héttel korábban is meglehetek vele.

Házi lángos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 értékelés, átlag: 3,75 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A lángoshoz:

  • 1 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl kefír
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • A tál kikenéséhez, a formázáshoz és a sütéshez:

  • bőven olaj

Elkészítés

1

A vízbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd félretesszük, hogy felhabosodjon. A lisztet mikrohullámú sütőben meglangyosítjuk, hozzávegyítjük a sót.

2

A kézi robotgépbe dagasztókarokat illesztünk és egy nagy tálban 6-7 perc alatt alaposan összedolgozzuk a tészta hozzávalóit. Ezután a tésztát bucira formázva meghempergetjük egy másik, kiolajozott tálban, felületére folpakot nyomunk, és betesszük 1 éjszakára a hűtőbe.

3

Másnap a tésztát finoman átgyúrjuk, 20 db egyenlő méretű labdát formázunk belőle, és a tésztalabdákat sütőpapírral terített tálcára tesszük. Rögtön megsüthetjük őket, de folpakkal letakarva le is fagyaszthatjuk 1 hétre. A fagyott tésztalabdák szobahőmérsékleten 2 óra alatt engednek ki, és sütés előtt újra át kell kicsit gyúrni őket, majd hagyni, hogy magukhoz térjenek.

Megjegyzés

6–8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet