Langyosan, egy pohár hideg tejjel nagyon finom reggeli vagy uzsonna.
Fahéjas, krémsajtos roló
Hozzávalók
- 1 csomag szeletelt fehér szendvicskenyér (75 dkg)
- 25 dkg natúr tejszínes krémsajt
- 2 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 8 dkg cukor
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es sütőlemezt.
A krémsajtot a tojássárgájákkal és a porcukorral kikeverjük.
A vajat megolvasztjuk, és átöntjük egy lapos tányérba. Egy másik lapos tányérban összekeverjük az őrölt fahéjat a cukorral.
A kenyérszeletek széleit levágjuk, és sodrófával átmegyünk rajtuk, hogy kissé nagyobbak és laposabbak legyenek.
A szeleteket megkenjük a krémsajtos keverékkel, majd szorosan feltekerjük. Megmártjuk az olvasztott vajban, aztán meghempergetjük a fahéjas cukorban, és a sütőpapíros tepsire fektetjük. Kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.